8 Nisan 2012 Pazar

kuvvet

Bulunduğu ortamı sevmeyen çiçeğin davranışları incelendiğinde çok bilindik şeyler ortaya çıkar. Zira o da bizim gibi bir canlıdır ve bizim davranışlarımıza benzer tepkiler verecektir. Fakat çiçeğin adaptasyon sürecini becerememesi halinde hayatta kalması çok zordur. Tabi birinin onu alıp yaşayacağı uygun bir ortama getirmesi durumu tersine çevirmesi ihtimali dışında... Bu etken de biz oluyoruz. Eğer çiçeği yaşayabileceği bir yere getirirsek hayatta kalacaktır. Durumu kendimize uyarladığımızda bizi de bir kuvvetin adapte olamadığımız bir yerden başka bir yere getirmesi gerekmektedir. Bu kuvvet nedir?
Bana kalırsa bu kuvvet oradan bizi uzaklaştırmak için gereken kuvvettir. Bu kuvveti inaktif hale getiren etkenlerin ortadan kalkmasıdır. Kendimizde bu kuvveti bulduğumuz anda hiç tereddüt etmeden gerekeni yapmalıyız. Bu kuvveti bulmak öyle zor bir şey de değildir. Sadece insanın kendisi olması yeterlidir. Çiçeklerden daha şanslıyız zahir.

1 yorum:

  1. evet bu parçanın ana düşüncesini açıklıyorum: Mehmeti trabzonda bırakırsanız kurur, solar gider ama alıp istanbula bırakırsanız kendine gelir, olabildiğince çekici mis gibi kokan bir çiçek olur :)

    YanıtlaSil